Månedens bok - november 2017

Månedens bok

Vi i Libris elsker gode bøker, og vil gjerne dele noen av våre favoritter med deg. Derfor plukker vi hver måned ut en bok vi liker veldig godt og tilbyr den til en god pris. I november har vi plukket ut Huset ved innsjøen av Kate Morton. Du får den nå til kun kr. 149,-. Tilbudet gjelder i butikk. 

Om handlingen:

Juni 1933. I familien Edevanes herskapshus er alt klart for det årlige midtsommerselskapet. Den 16 år gamle forfatterspiren Alice Edevane er spesielt spent. Ikke bare har hun funnet det perfekte vendepunktet i romanen hun skriver på. Hun har også blitt forelsket i noen hun ikke skulle bli forelsket i. Men innen klokken slår midnatt og fyrverkeriet lyser opp nattehimmelen, har familien Edevane lidd et tap som gjør at de forlater hjemmet sitt for alltid. 

70 år senere er Sadie Sparrow i Cornwall på ferie etter en spesielt vanskelig sak hun har jobbet med som etterforsker i London. En dag kommer hun over et forlatt hus omgitt av en overgrodd hage og en stor skog. Hun får høre om tragedien som rammet familien Edevane.

Boken passer for den som...

….liker mystikk, drama og romantikk – men som ikke tar til takke med en for lettbeint underholdningsroman. Morton skriver godt og er en glimrende historieforteller. Hennes evne til å rulle opp spennende og intrikate drama er imponerende, og hennes barokke miljøskildringer forførende.

«Kate Morton er en favoritt. Hun skriver eventyr for voksne. Da jeg var ung, grep Maria Gripe meg på samme måte som Mortons bøker griper meg nå. Det er mye den samme stemningen hos de to forfatterne. Drømmer, gamle slott, store skoger, hemmeligheter, skjebner som er vevet sammen, glemte ord, landsbyer i morgentåke, folk som går seg vill, labyrinter og mennesker som en gang trådte feil.»
Lise Forfang Grimnes for Bokklubbene

Pressen sier:

«Kate Morton eksellerer (…) Plottet er uforlignelig, og de ulike, nydelig tegnede karakterene, som bringes sammen mot slutten, er like overrasket som leseren over avslutningens forbløffende vending.» Publishers Weekly

“Brilliant” Library Journal