Månedens bok - april 2017

Månedens bok

Vi i Libris elsker gode bøker, og vil gjerne dele noen av våre favoritter med deg. Derfor plukker vi hver måned ut en bok vi liker veldig godt og tilbyr den til en god pris. I april har vi plukket Dagen vi møttes av Lisa Jewell, og du får den til kun kr. 149,-. Tilbudet gjelder i butikk. 

Om handlingen:

Alle har hemmeligheter, men noen kan forandre livet ditt for alltid … På et hospits utenfor London ligger en døende mann. Venninnen hans, Maggie, sitter hos ham hver eneste dag. En dag forteller han at han har tre barn som han aldri har møtt, men som han ville gjort alt for å treffe. Maggie bestemmer seg for å hjelpe ham, og dette er starten på omveltende forandringer for tre søsken som alltid har følt at noe manglet i deres egne familier. 

I Dagen vi møttes følger vi de tre barna, som ikke kjenner sin biologiske far. De kjenner heller ikke til at de har søsken et eller annet sted i verden. Den første er Lydia, en vellykket kvinne i slutten av tredveårene, Hun har arbeidet som forsker, og har gjort oppfinnelser som har ført henne til rikdom og ære. Hun har alt hun  kan kjøpe for penger, men med en traumatisk barndom, savner hun kjærlighet og nærhet. Robyn er snart tyve år, og har planer om medisinstudier. Hun vet at hun ikke er sin fars datter, men elsker foreldrene i et trygt hjem. Den tredje er Dean, en ung og usikker mann med en røff og dominerende kjæreste. De venter barn sammen, men han har problemer med å ta inn over seg ansvaret ved å stifte familie. Og en dramatisk hendelse fører til at ting ikke går som forventet. 

Boken passer for den som...

…. liker en god underholdningsroman ala Jojo Moyes bøker. Jewell skriver lettlest og fengende «chick litt» uten at det blir for banalt og sukkersøtt. Dette er en rørende historie, med fin karakteroppbygging og en lun tone. 

Pressen sier:

«Jewell på sitt absolutt beste.» -Independent 

«Overbevisende, human, hjerteskjærende ... Jeg kunne ikke legge den fra meg.» -Jojo Moyes