Månedens bok - april 2018

Månedens bok

Vi i Libris elsker gode bøker, og vil gjerne dele noen av våre favoritter med deg. Derfor plukker vi hver måned ut en bok vi liker veldig godt og tilbyr den til en god pris. I april er det Myrkongens datter av Karen Dionne som er månedens utvalgte bok, og du får den til kun kr. 149,-. Tilbudet gjelder i butikk.

 

Om handlingen

Fortellerstemmen i Myrkongens datter tilhører Helena, som bor med sin ektemann og to små døtre i Michigan. Da Helenas mor var 14, ble hun kidnappet. Helena ble født tre år senere og vokste opp med mor og far i en avsides hytte i skogen. Hun ante ikke at moren var farens fange – og at hun selv var resultat av en voldtekt – før de to unnslapp den psykopatiske kidnapperen da hun var 12. Saken ble en stor sensasjon. Men Helena har ikke fortalt et ord om fortiden til sin ektemann. Sannheten går først opp for ham den dagen politiet står på døren hjemme hos familien: Helenas far har drept to voktere og flyktet fra fengselet. Fordi hun kjenner sin far ut og inn, aner Helena hvor han har tatt veien. Dermed blir det opp til henne å ta opp jakten på den farlige faren – en mann hun avskyr og elsker på samme tid. (Fra VGs anmeldelse)

Boken passer for den som …

… vil lese en original krim med høy intensitet og nerve. Og er man glad i natur og friluftsliv vil den være midt i blinken. Myrkongens datter er en thriller som beveger seg elegant i gråsonen mellom den skjønnlitterære oppvekstromanen og spenningssjangerens konvensjoner. Boken byr på et sterkt psykologisk portrett, og skiftet mellom fortid og nåtid  fungerer svært godt. Det er både vondt og fascinerende å lese om Helenas oppvekst i villmarken i hytten i Myra, og nervepirrende å følge henne i jakten på faren i nåtid.

«Hevn og hat. Farskjærlighet og forakt. Følelser og forvirring. En datters forhold til sin farlige far gjør denne thrilleren til et fengslende og skremmende dypdykk i menneskesinnet.» – VG

”Myrkongens datter kan fort, og fortjent, bli en av sommerens bestselgere.» – VG

«Vakkert og grotesk om en mildt sagt oppsiktsvekkende barndom.» – Dagbladet